Nemate posao? Razmislite o karijeri vozača!

vozač

U Hrvatskoj je korona kriza dovela do toga da više od polovice stanovnika kupuje preko interneta, a u posljednjih godinu dana takav oblik kupovine veći je nego u prethodnih pet godina. Čak i ljudi koji se prije nisu usudili kupovati online, sada su već iskusni online kupci. Isto tako, tvrtke koje su poslovale isključivo offline, odlučile su investirati u internet trgovine. Ovaj trend nije vezan samo za našu državu, nego se događa u cijelom svijetu.

Kao posljedica tog trenda, raste pritisak na dostavljačke službe i tvrtke koje pružaju usluge prijevoza robe.

Međunarodni sindikat cestovnih prijevoznika izvijestio je da je očekivani manjak vozača 17% što je porast od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Nedostatak vozača može ugroziti funkcioniranje cestovnog transporta, izravno utječe na lanac robne opskrbe i ekonomiju, ali i na zadovoljstvo građana. Zato je to problem koji se mora riješiti odmah i ne može čekati neke bolje dane.

Kako se gospodarstvo oporavlja, ovaj problem će se samo pogoršavati. U nekim zemljama postoji i dobno ograničenje za profesionalne vozače pa se mlađi od 21 godine starosti, ne smiju baviti ovim poslom.

Mađunarodni sindikat cestovnih prijevoznika nastoji popularizirati profesiju vozača i zainteresirati mlade ljude da se odluče za ovaj posao. U cijelom svijetu samo 2% vozača kamiona su žene pa je ovo profesija koja se oslanja na muškarce, iako neke europske zemlje to nastoje promijeniti.

Posao vozača nije lagan, ali ima i određene prednosti. Pruža znatnu dozu samostalnosti, mogućnost da putujete i vidite mjesta koja inače ne biste, a ni primanja nisu loša.

Tvrtka Northwestern pruža usluge prijevoza robe, organizaciju selibe, odvoz glomaznog otpada, zbirni prijevoz i dostavu po najpovoljnijim cijenama. Za besplatan savjet i izračun troškova obratite nam se bez oklijevanja: 0923584242

vozač Pula
prijevozpula
Northwestern
ekipa Pula