Planirate preseliti? Donosimo nekoliko savjeta koji će vam olakšati život

selidba u novi stan
  1. Kontaktirajte naše djelatnike i dogovorite besplatnu procijenu selidbe.
  2. Odaberite termin za selidbu i najavite susjedima u zgradi.
  3. Osigurajte potreban prilaz i mjesto za parkiranje našeg kombija ili kamiona, ispred objekta na obje lokacije.
  4. Na vrijeme nabavite kutije za stvari i odgovarajuće vreće
  5. U novoj kući ili stanu osigurajte prostor za odlaganje kutija.
  6. Kutije s lomljivim stvarima označite markerom.

Stvari slažite u dvije vrste kutija, manje i veće, u kojima ćete napisati što ste stavili.

U vreće za smeće stavljajte: posteljinu, deke, jastuke, plišane igračke i s njima se može dodatno zaštititi Vaš namještaj.

Selite li svoj hladnjak, nemojte ga zaboraviti isključti i očistiti. Perilicu rublja isključite, odspojite crijeva za dovod i odvod vode i stavite u bubanj. Također, ako ste ga sačuvali, vratite fiksirni vijak za bubanj na predviđeno mjesto.

Ako selite veća ogledala, naljepite na njih ljepljivu traku u obliku X. Neće pomoći u zaštiti ali ako se razbije, spriječit će rasipanje stakla i eventualne ozljede.

Pripremite jednu kutiju s dnevnim potrepštinama, jer će raspakiravanje potrajati nekoliko dana. Sadržaj te kutije ovisi o vašim navikama, ali nemojte zaboraviti wc papir, kozmetiku, lijekove, osnovna sredstva za čišćenje itd.

Dobro obilježite kutije po vrstama sadržaja, kasnije vam mogu uštedjeti dosta vremena i živaca.

Ladice je najbolje izvaditi iz komoda i ormara, a možete ih omotati rastezljivom folijom.

Kofere na kotačiće možete napuniti knjigama, koje je kasnije puno lakše vući nego nositi u kutijama. Elektronske uređaje poput osobnih računala  prije nego razmontirate možete fotografirati kako bi lakše spojili sve kablove nazad.

Prilikom preseljanja namještaja, vrlo je bitno stručno i kvalitetno demontiranje namještaja. Vaš ormar, plakar, krevet ili regal i uz najbolju želju, često nije moguće preseliti u komadu, već je nužno demontiranje.

S ormara i plakara se uvjek prvo skidaju vrata odnosno fronte. Slažite ih uspravno, po principu lice na lice” i “leđa na leđa” i na taj način ćete maksimalno smanjiti oštećenja fronti. Vijke stvaljajte u jednu vrećicu.

Vrata koja niste skinuli oblijepite “krep” trakom, ni u kojem slučaju nemojte koristiti klasični selotejp jer će skinuti lak s vašeg namještaja.

Kod namještaja koji se rastavlja u elemente, obvezno ispraznite i uklonite police, koje prilikom nošenja mogu izbiti leđa elementa.