Kako pripremiti novi dom za useljenje – savjeti prije preseljenja u novi stan

useljenje

Provjerite u kakvom je stanju stan

Iako ne sumnjamo da ste to već napravili prije same kupnje stana, prije konačnog useljavanja i donošenja namještaja u interijer, provjerite još jednom u kakvom je stanju vaš novi stan. Je li u unutrašnjosti prisutna vlaga ili nešto slično, a ako slučajno jest, riješite taj problem prije nego što unesete namještaj. Ako primijetite bilo kakve vlažne mrlje na zidovima ili neugodan miris koji podsjeća na vlagu, to svakako sanirajte prije početka namještanja.

Osvježite zidove

Prilagodite svoj prvi stan sami sebi, i to prvenstveno dodavanjem svježeg premaza boje zidovima. Ako se radi o novogradnji, bojanje zidova u tom slučaju najvjerojatnije neće biti potrebno. Ipak, uvijek vam preostaju neke druge kreativne opcije poput dekorativnih tapeta ili upečatljivih pločica koje će vizualno ‘osvježiti’ vaš interijer te mu podariti onaj divan dašak glamura i luksuza u prostoru.

Obavite detaljno čišćenje

Čak i u slučaju da useljavate u potpuno novi dom, temeljito očistite sve površine u prostoru. Temeljito čišćenje ujedno je i osnovni preduvjet za dobro zdravlje, a kasnije ćete mnogo lakše krenuti s namještanjem. ‘Naoružajte’ se svim mogućim krpama, spužvicama i sredstvima za čišćenje različitih površina (od drva, mramora, kamena i keramike) te započnite s čišćenjem.

Dajte izraditi kopije ključeva

Ni slučajno nemojte zaboraviti napraviti dodatni set ključeva za vaš stan. U suprotnom, jednog dana mogli biste se naći zaključani, a to sigurno ne bi bila nimalo ugodna situacija. Ako imate dovoljno povjerenja u najboljeg prijatelja ili nekog od članova vaše obitelji, dajte im na čuvanje jedan od ključeva (za svaki slučaj). Može vam se dogoditi i da izgubite ključeve pa će dodatni par zasigurno dobro doći.